Hozzávalók:

2 méter reluxa zsinór (beszerezhető rövidáru boltokban "cérna-zipzár-gomb-bolt") :)
2 x 2 méter kb 5 cm széles színes (lehetőleg különböző színű) selyemszalag (rövidáru bolt)
10 cm hosszú kb 1 cm széles gumiszalag (rövidáru bolt)
2db nagyon kicsi méretű kulcskarika (beszerezhető barkács boltokban)
8-6 db nagyobb anyacsavar (barkács bolt)
Színes rongyok

A színes vagy egyszínü rongyokból vágjuk ki 4 egyforma alakzatot. Körülbelül 10x10 cm-esek legyenek. Ide most háromszöget rajzoltam, de lehet négyzet, kör, paralelogramma :) akármi, csak egyforma legyen.

Kettöt-kettöt varrjunk a szélein össze, hogy kapjunk egy kis zsákot, de egy kis helyen hagyjuk ki. Ezen a lyukon forditsuk ki, mint a párnahuzatot. Kb 3 csavart tekerjünk be a maradék rongyokba, és helyezzük el benne, majd kezdjük el kitömni hogy jó feszes kis párnát kapjunk. Azért kell bele csavar, mert ezeknek egyforma a súlyuk, így mindkét kezünkben egyforma lesz a súlyeloszlás.s

A 2 méteres szalagokat vágjuk ketté, tehát így kapunk 4 db 1 méteres szalagot. 2 különböző színüt fogjunk össze, majd helyezzük az egyik végüket a párnán lévö lyukba, úgy varrjuk össze azt (igy valamivel szebb lesz). A másik szabad végüket öngyújtóval olvaszsuk meg egy kicsit hogy ne bomoljon majd szét.

Vágjuk ketté a gumiszalagot is, bújtassuk át egy kulcskarikán, majd varrjuk rá a két végét a párna tetejének két oldalára. Vágjuk ketté a reluxa zsinórt is, és kötözzük oda jó erősen a kulcskarikához.

Ismét elövesszük a színes maradék rongyokat, és vágunk belöle kb 15-18 cm-es szalagot, összevarrjuk a végüket, majd a közepénél is összeöltjük. Ide kötözzük jó erösen a reluxa zsinór másik végét.

Ebbe kell majd beledugnunk a mutató és a középsö ujjunkat, így kisebb az esélye hogy játék közben kirepül a kezünkböl a meteor. :)

Ezt mind megcsináljuk mégegyszer, hiszen 2 kezünk van, 2 kell belöle. :))) Nagyjából így fog kinézni egy darab, ha kész:

Rita és Zsófi meteorozás közben: