1. Eloször a mécsest tartó rácsot készítjük el, érdemes újságpapíron dolgozni. A hurkapálcából 5 kb. egyforma darabot törünk le. Kettot egymásra merolegesen összeragasztunk.

2. A mécsest úgy helyezzük el, hogy mindkét pálcikát érintse, majd a harmadik pálcát is merolegesen elhelyezzük, úgy hogy közrefogja a mécsest, majd ennél kissé beljebb csúsztatva (azért, hogy ne essen ki belole a mécses, hanem ráhelyezheto legyen) megragasztjuk a pálcát.

3. A negyedik pálcika felragasztásával bezárjuk a négyszöget. Kivesszük a mécsest és a négyzet felénél elhelyezzük az ötödik pálcikát. Végül vágjuk le egyforma hoszzúra a pálcikák végét.

4. Helyezzük rá a szalvétát a lámpásfóliára és mérjük le egy vonalzó segítségével milyen magas és milyen hosszú téglalapokból szeretnénk majd összeállítani a lámpásunkat. Jelöljük be egy ceruzával a lámpásfóliára egy akkora csíkot, melyet majd 4 egyforma téglalapra vághatunk fel.

5. Jelen esetben a szalvéta alsó csíkját választottuk ki, ez kb. 6.5 cm magas, valamint 10 cm széles téglalapokat jelent. Jelöljük be a szalvéta hátoldalán a ceruzával a méreteket, majd vágjuk ki.

6. Vágjuk ki a téglalapokat a lámpásfóliából is.

7. Válasszuk szét a szalvéta rétegeit és a legfelsot helyezzük rá a fólia darabra, majd belülrol kifelé haladva kenjük rá egy ecsettel a szalvéta ragasztót.

8. Miután megszáradt a ragasztó, a lyukasztóval a téglalapok rövidebb oldalán 3 egymástól egyforma távolságra lévo lyukat ütünk a fóliába.

9. Vágjunk le a rafiából 4 hosszabb darabot és fuzzünk össze két téglalapot. A keresztszemes hímzéshez hasonló öltést használjunk és a lámpás belsejében csomózzuk meg. Ha nem vágjuk le teljesen a lámpás tetejéhez közelebb eso felét a rafiának, akkor akár fel is akaszthatjuk majd.

10. Fuzzük össze mind a négy oldalt úgy, hogy a téglalapok kissé homorúak legyenek.

11. Fordítsuk fejjel lefelé a lámpást és készítsük el az alját. Mérjük le a lámpás átlóját és törjünk le a másik hurkapálcából két ekkora darabot. Kenjük be ragasztóval a pálca két végét és helyezzük el átlósan a lámpásban, pár mm-el lejebb, mint a fólia.

12. Most ragasszuk fel a másik pálcikát is, keresztben az elozon, a másik átló mentén. A két pálcát a keresztezésüknél is összeragaszthatjuk.

13. Fordítsuk vissza a lámpást és a mécsest tartó rácsot ragasszuk az aljzat közepére.Ezt az ötletet netröl csórtam. :)