A kristálygömb üvegbol vagy természetes kristályból (pl. hegyikristály) készül.

A tisztánlátás egyik legfontosabb eszköze, mely alkalmas különbözo asztrális és szellemlényekkel való kapcsolattartásra is. Kaput alkot a világok között, amin a mágus vagy a boszorkány átküldheti asztrális testét más síkokra.

Jövendöléskor a tisztánlátó megtisztítja eszközét és tudatát, majd elmélyül és ráhangolódik a gömb rezgéseire. A megfelelo tudatszint elérése után a gömb felszíne elhomályosul, és a belsejében különbözo képek jelennek meg a szemlélo számára.

A kezdok legtöbbször szemeket, arcokat látnak a gyakorlás folyamán, ami sok mindent jelenthet. Egyrészt utal a "látásra", mint fejlesztendo érzékelésre, másrészt a más síkok lényeinek kitünteto figyelmét is jelöli. A szem mint kapu szimbólum sem elhanyagolható.

Mielott gyakorolni kezdenénk, helyezzünk a gömb alá egy egyszínu kendot, mögé egy vagy két mécsest (vagy gyertyát). Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy a gyakorló a gömb felszínét kezdi el nézni, amin tükrözodnek a környezet képei. A helyes technika, hogy a gömb belsejébe figyelünk, mintha a kristály "beszívná" a tekintetünket. Ne a fizikai belsejét keressük, hanem a mélyét. Hasonlóképpen kell néznünk, mint a 3D-s képeket. A jelentkezo képek között lehetnek nagyon egyéni szimbólumok is, az álomfejtéshez hasonlóan nehéz sablonokkal magyarázni.

Elofordulhat, hogy a védoszellemünk, vagy a szellemi mesterünk jelentkezik. Gondolatban tegyük fel a neki szánt kérdésünket, majd figyeljünk a válaszra.

/forrás: www.wicca.hu - Árnyak újság/